13 Ιουνίου, 2024

Πρόεδρος ΕΚΠΕΦ: Όταν σκοτώνονται στο μεροκάματο οι εργαζόμενοι, εμείς δε θα μείνουμε σιωπηλοί

Καταγγελτική εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FM-1 η πρόεδρος του E.K. Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Σοφία Ανεστοπούλου μετά το νέο εργατικό δυστύχημα το απόγευμα του Σαββάτου σε εργοστάσιο της Αταλάντης.

Χάσαμε το Χρήστο, πατέρα δύο παιδιών, με εργασιακή εμπειρία 22 χρόνων στο συγκεκριμένο πόστο και κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη, τόνισε η κυρία Ανεστοπούλου που βρέθηκε χθες στο εργοστάσιο με τον Γενικό Γραμματέα Υγιεινής και Ασφάλειας της ΓΣΕΕ.

Αντιλήφθηκα πως δεν υπάρχει διάθεση συνεργασίας, σε ένα χώρο που δε λειτουργεί επιχειρησιακό σωματείο, ούτε Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας  και πλέον ΕΚΠΕΦ και ΓΣΕΕ θα απευθυνθούν στο υπουργείο Εργασίας.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος του ΕΚΠΕΦ σημείωσε πως η εργατική τάξη πνέει τα λοίσθια και δε χρειάζεται παρατάσεις κάποιων μέτρων που ήδη ισχύουν, αλλά γενναία στήριξη με αύξηση του κατώτατου μισθού και όχι στήριξη στις μεγάλες επιχειρήσεις που πλέον προσλαμβάνουν δωρεάν επιδοτούμενο προσωπικό.