8 Ιουνίου, 2021

Δυναμική παρέμβαση του ΕΚΠΕΦ στο πλευρό εργαζομένων σε επίσχεση εργασίας

Το ΕΚΠΕΦ αντιμετωπίζει για ακόμη μια φορά, μια ακραία παραβατική συμπεριφορά στο σύνολο των εργαζομένων της συγκεκριμένης επιχείρησης και μιλάμε για μια αλυσίδα καταστημάτων σε 4 πόλεις της Ελλάδας (πάνω από 40 εργαζόμενοι συνολικά) όπου εδώ και 10 χρόνια καταπατούνται συστηματικά μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.

Εργοδότης, γνωστός Πατρινός Επιχειρηματίας, όπου έχει συστήσει 5 εταιρείες φαντάσματα και δανείζει εργαζόμενους στα καταστήματα.

Εδώ στη Λαμία έχουμε 7 εργαζόμενους με 10, 7, 5, 3, χρόνια προϋπηρεσίας.

Όλα αυτά τα χρόνια κανένας εργαζόμενος δεν πληρώθηκε Δ.Χ./Δ.Π./Ε.Α. και υπερωριακή απασχόληση ακόμη και αν δούλευαν όλη την ημέρα στο κατάστημα.

4 από τους 7 εργαζόμενους εργάζονται για 6 μήνες ανασφάλιστοι γιατί η εταιρεία στην οποία είναι δηλωμένοι βρίσκεται σε χρεωκοπία.

Την περίοδο της πανδημίας οι εργαζόμενοι καλούνταν να εργαστούν ενώ ήταν δηλωμένοι σε αναστολή!

Στο κατάστημα υπάρχουν 3 εργαζόμενες μητέρες που την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά αιτήθηκαν άδεια ειδικού σκοπού. Ποτέ δεν την πήραν. Ο εργοδότης την χρέωσε ως άδεια άνευ αποδοχών. Μάλιστα έστειλε τελεσίγραφο στις 3 μητέρες ότι θα προχωρήσει σε αλλαγή των συμβάσεών τους από πλήρη απασχόληση σε μερική! Και δε σταμάτησε εκεί. Ανακοίνωσε σε συναδέλφους ότι οι μανούλες της Λαμίας θα απολυθούν τον Αύγουστο!

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο και προχωρούν σήμερα σε επίσχεση εργασίας μέχρι να λάβουν τα δεδουλευμένα τους.

Το εργατικό μας κέντρο βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, θα τους στηρίξουμε ως το τέλος απαιτώντας τα αυτονόητα, τους μισθούς, την ασφάλεια και τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια του εργαζόμενου.