16 Απριλίου, 2024

Εργατική Πρωτομαγιά 2021

24ωρη Απεργία στις 4 Μάη 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. την Τρίτη 4 Μάη, τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλες και όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ισότητα, απευθύνοντας θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και κάλεσμα, να σταθούμε δυνατοί και συσπειρωμένοι απέναντι στη νέα μεγάλη δοκιμασία και στις αντίξοες συνθήκες, που προκάλεσε και στη Χώρα μας η υγειονομική κρίση του covid-19.

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς καθίσταται πιο επίκαιρος από ποτέ…  Ένας ολόκληρος αιώνας μετά την κατάκτηση του 8ώρου στην Ελλάδα και η σημερινή κυβέρνηση μας γυρίζει κυριολεκτικά στο μηδέν, φέρνοντας ένα νεοφιλελεύθερο εργασιακό νομοσχέδιο με τίτλο: «Εργαζόμενε… θα δουλεύεις πολύ περισσότερο και θα αμείβεσαι πολύ λιγότερο».

Ένα νομοσχέδιο που στοχεύει στην κατάργηση του 8ωρου και των συλλογικών μας συμβάσεων. Ένα νομοσχέδιο που δίνει πλήρη εξουσία και ελευθερία στον εργοδότη να αποφασίζει αν το ωράριό μας θα είναι σπαστό ή ενιαίο, αν και πόσο θα δουλέψουμε παραπάνω από το 8ωρο χωρίς πρόσθετη αμοιβή, μετατρέποντας στην ουσία τους εργαζόμενους σε ανυπεράσπιστους ομήρους στα χέρια των εργοδοτών. Ένα νομοσχέδιο που θα νομιμοποιεί τη δεκάωρη εργασία και θα εξουθενώνει τον εργαζόμενο, σε μια περίοδο μάλιστα που τα εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας παρουσιάζουν δραματική αύξηση.

Αγωνιζόμαστε ενωμένοι απαιτώντας ουσιαστική στήριξη της μισθωτής εργασίας, διατήρηση των θέσεων εργασίας, προστασία των ανέργων, και ορθή αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε διαπραγματεύονται.

Ενώνουμε τη φωνή μας και δίνουμε δυναμικό αγωνιστικό-απεργιακό παρόν την Τρίτη 4 Μάη στην Πλατεία Διάκου στις 10 το πρωί, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Ζήτω  η Εργατική Πρωτομαγιά»