19 Απριλίου, 2024

ΕΚΠΕ Φθιώτιδας: «Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της» (Ηχητικό)

Η προστασία της ισότητας στην πράξη ήταν το θέμα της τηλεδιάσκεψης των Εργατικών Κέντρων με την Υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

«Υπάρχουν περιπτώσεις παρενόχλησης και στο νομό μας και έχουν έρθει στο εργατικό κέντρο αλλά δεν μετατρέπονται όλα τα περιστατικά σε καταγγελίες και ο λόγος είναι ο φόβος,» αποκάλυψε στον ΛΑΜΙΑ FΜ-1 η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, Σοφία Ανεστοπούλου.

Το θύμα φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του και δε θα δικαιωθεί ποτέ, πρόσθεσε και είπε ότι ακόμη και η ίδια δέκα χρόνια τώρα που συνδικαλίζεται δέχεται αμφισβήτηση του έργου της, επειδή απλά είναι γυναίκα.

Ζήτησε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με πρόσθετες διαδικαστικές διευκολύνεις και εγγυήσεις για την πρόσβαση των θυμάτων βίας στις Αρχές και τη Δικαιοσύνη, αλλά και την κατάλληλη αντιμετώπιση, τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο κυρώσεων, των φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας.

«Υπάρχει η διεθνής σύμβαση εργασίας, η οποία πρέπει να κυρωθεί και από το Εθνικό Κοινοβούλιο και κυρίως να μπουν ευκρινή όρια. Καμία γυναίκα να μην φοβηθεί να καταγγείλει τέτοιες συμπεριφορές. Το Εργατικό Κέντρο θα είναι στο πλευρό τους»