13 Ιουνίου, 2024

Κλιμάκιο της ΓΣΕΕ στη Λαμία: Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις – Απεργία στις 17 Απριλίου

«Η ακρίβεια στο Θεό & οι μισθοί στα τάρταρα», το σύνθημα για την 24ωρη Πανελλαδική απεργία ζητώντας πίσω τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Κλιμάκιο της Γ.Σ.Ε.Ε. βρέθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου στη Λαμία προκειμένου με τους ανθρώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε χώρους εργοστασίων και να ενημερώσουν για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Στο πλαίσιο των διεκδικήσεων για αυξήσεις μισθών, λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, πάταξη της αισχροκέρδειας και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, έχει προγραμματιστεί 24ωρη Πανελλαδική απεργία για τις 17 Απριλίου 2024, με βασικό σύνθημα «Η ακρίβεια στο Θεό & οι μισθοί στα τάρταρα».

Αργότερα το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας της Γ.Σ.Ε.Ε. Νίκος Φωτόπουλος με τον Υπεύθυνο Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, καθώς και την Πρόεδρο του Ε.Κ.Π.Ε.Φ. Σοφία Ανεστοπούλου, μίλησαν στους δημοσιογράφους ότι εργαζόμενοι ζητούν πραγματικές αυξήσεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους, τονίζοντας τη σημασία να στείλουν ένα μαζικό μήνυμα στην Κυβέρνηση.

Αντίστοιχα ζητούν μείωση του Φ.Π.Α. σε βασικά αγαθά και γενικότερα αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που κατατρώει το μισθό του εργαζόμενου που σύμφωνα με τις έρευνες της ΓΣΕΒΕΕ δε φτάνει μέχρι τις 19 του μήνα!

Στο χώρο που στήθηκε το σταντ της Γ.Σ.Ε.Ε. στην πλατεία Πάρκου, βρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, μαζί με τον Πρόεδρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.