13 Ιουνίου, 2024

Ομπρέλα στους εργαζόμενους για δώρο και τριετίες απλώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Lamia Fm1 παραχώρησε η Πρόεδρος του Ε.Κ.Π.Ε.Φ. σχετικά με την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και με το επικείμενο “ξεπάγωμα” των τριετιών.

Μέχρι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, πρέπει να πληρωθεί το δώρο στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Η μη απόδοση του δώρου επισύρει πρόστιμα ακόμη και αυτόφωρη διαδικασία.

Την υποχρέωση αυτή υπενθύμισε μιλώντας στον ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 η πρόεδρος του Ε.Κ.Π.Ε. Φθιώτιδας Σοφία Ανεστοπούλου.

Δυστυχώς όμως σημείωσε, έχουμε γίνει δέκτες πολλών καταγγελιών πως εργοδότες καταβάλλουν το δώρο μέσω τράπεζας όπως υποχρεούνται, απαιτώντας όμως από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν ένα μέρος από αυτό το ποσό πάλι στην επιχείρηση.

Η κα Ανεστοπούλου κάλεσε τους εργαζόμενους σε αυτή την περίπτωση να ενημερώνουν το Ε.Κ.Π.Ε.Φ. ακόμη και ανώνυμα, προκειμένου εκείνο να αναλάβει την προστασία των δικαιωμάτων τους, αναγνωρίζοντας πως οι εργαζόμενοι είναι αδύναμοι μπροστά στο ενδεχόμενο της απόλυσης και της ανεργίας.

Αναφερόμενη η κα Ανεστοπούλου στην αισιοδοξία που καλλιεργήθηκε για αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων με το λεγόμενο ξεπάγωμα των 3ετιών από 1ης Ιανουαρίου 2024, εξήγησε πως ελάχιστοι εργαζόμενοι θα δουν μετά από ένα χρόνο μια μικρή αύξηση ενώ πολλοί περισσότεροι χάνουν ουσιαστικά 12 ολόκληρα χρόνια αφού οι τριετίες πάγωσαν το 2012 και τα χρόνια που μεσολάβησαν ως σήμερα δεν υπολογίζονται.