24 Μαρτίου, 2023

Η Κυβέρνηση νομοθετεί βάζοντας πάνω από την ανθρώπινη ζωή το κέρδος των βιομηχάνων

Λαμία, 11/10/2022

Α.Π. 378

Προς: Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη Άδωνι          

Κοιν.: 1. Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο

2. Υπουργό παρά του Πρωθυπουργού κ. Οικονόμου Ιωάννη

3. Βουλευτή κ. Κοτρωνιά Γεώργιο

4. Βουλευτή κ. Χειμάρα Θεμιστοκλή

5. Βουλευτή κ. Σαρακιώτη Ιωάννη

6. Ο.Χ.Μ.Ε.Ε.

7. Γ.Σ.Ε.Ε.

 

Θέμα: «Επικίνδυνη νομοθετική ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα σε ανειδίκευτους εργάτες, χωρίς  άδεια άσκησης επαγγέλματος, να χειρίζονται μηχάνημα έργου Κλαρκ δυνατότητας ανύψωσης μέχρι 2,5 τόνους».

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι προωθείται νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του χειρισμού των μηχανημάτων έργου στην Ειδικότητα 2 Μηχανημάτων ΚΛΑΡΚ δυνατότητας ανύψωσης έως 2,5 τόνους από οποιονδήποτε ανειδίκευτο εργάτη, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη έως σήμερα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Την ώρα που τα εργατικά δυστυχήματα στο νομό Φθιώτιδας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα διαρκώς αυξάνονται, την ώρα που οφείλουμε ως πολιτεία να λάβουμε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, εσείς επιλέγετε να νομοθετήσετε στο όνομα της κερδοφορίας των λίγων και να θυσιάσετε ανθρώπινες ζωές.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Χειριστών Μηχανημάτων Έργων Ελλάδος. Συγχρόνως, καλεί το αρμόδιο Υπουργείο, την κυβέρνηση και τους Βουλευτές του νομού Φθιώτιδας να αποτρέψουν αυτό το ανεύθυνο και επικίνδυνο νομοθέτημα πριν θρηνήσουμε και άλλους αθώους εργαζόμενους.